ORTAOKUL - Life İmportant Step

BİLGİ İŞLEMSEL DÜŞÜNME  İLE GELECEĞE HAZIRIZ

ORTAOKUL EĞİTİMİ

Ortaokul eğitimi öğrenciye dokunabilme ve öğrencinin değişimine etki edebilmek için son eğitim kademesidir. Ortaokul kademesi sonunda öğrencilerin eğitim düzeni, ders çalışma alışkınlıkları, sosyal hayata bakışları ve yabancı dil altyapısı şekillenmiş olmalıdır.

DELTA OKULU OLARAK, "BİLGİ İŞLEMSEL DÜŞÜNME MODELİ" ile akademik olarak farklı seviyedeki öğrencilerimizi adım adım ilerletiyoruz. Hiçbir öğrencimizi geride bırakmadan, eğlenceli ve etkinlik ağırlıklı öğrenme ortamları oluşturuyoruz.

BİLGİ İŞLEMSEL DÜŞÜNME Modeli'nin basamaklarından biri olan "İşbirliğine Dayalı Öğrenme" ile öğrencilerimiz arkadaşlarıyla birlikte etkinlik yaparak, merak duygularının izinde oyunlarla öğreniyor. Bununla birlikte sosyalleşerek gelecek yaşamlarında çevreleri ile daha kolay ilişki kurabiliyorlar.

Yabancı dil eğitimi DELTA KOLEJİ’nin eğitimde ne kadar iddialı olduğunun bir kanıtıdır. Çünkü öğrencilerimiz sadece İNGİLİZCE değil, FRANSIZCA ve ALMANCA eğitimi de alarak gelecekle ilgili ön hazırlıklarını tamamlamış olarak hayata hep bir adım önde başlayacaklar. Öğrencilerimizin dil öğrenirken zorlanmamaları için köken ve içerik olarak benzer dilleri çocuklarımızın eğitimi için seçtik. Çünkü; biliyoruz ki İngilizceyi çok iyi öğrenen bir öğrenci Fransızca ve Almanca eğitiminde de çok zorlanmaz. Birçok özel okul deneyimi yaşamış velilerin en büyük sıkıntısı şudur:  Çocuklarının İspanyolca ve İngilizce olmak üzere 2 farklı dil eğitimi almasına rağmen neden bir dil yok olur?  Bu durumu şu şekilde açıklayabiliriz: İspanyolca veya İngilizce köken ve içerik olarak farklı diller olduğu için çocuklarımızın iki farklı dile hâkim olması zorlaşır. Çocuklar öncelikli olarak ana dili kavrar, ikinci dil köken bakımından benzer ise iki dil beraber evrimleşir. Bu iki dil köken bakımından zıt ise seçenek oluşur ve tek dile hâkim olursunuz.

Ortaokul eğitimi her ne kadar profesyonelce planlansa da hayatın içinden eğitimi koparmak kuşun tek kanadıyla uçmaya çalışmasına benzer. Bu bilinçle eğitimlerimizi sosyal yaşamdan koparmadan “Şimdi bu bilgi bizim ileride ne işimize yarayacak.” dedirtmeden sosyal- kültürel ve spor faaliyetleri ile destekliyor ve sosyal hayata hızlı adapte olabilen özgüveni yüksek bireyler yetiştiriyoruz.  Öğrencilerimizin birçok alanda kazandıkları birincilikler bizim en büyük gücümüz ve onlar, bizi en güzel temsil eden gurur kaynaklarımızdır.

DELTA OKULU OLARAK BİZ;

• 3 farklı dilde eğitim vererek iletişimi kuvvetli, özgüveni yüksek, hayatının her aşamasında bir adım önde olan bireyler yetiştiriyoruz.
  • Okulu sadece ders işlenen bir yapı değil, sanatsal faaliyetlerin olduğu, sportif faaliyetlerle genişletilmiş, gezi-gözlem-inceleme ile eğitimi tamamlayan bir bütün olarak tasarlıyoruz.
  • Alanında deneyimli öğretmenlerimizin kişisel gelişimlerine büyük önem veriyoruz. Çünkü kendini geliştiren öğretmen öğrencilerine lider olur, yol gösterir. Hayatta karşılaşacakları zorluklarla başa çıkmaları için farklı yöntemler uygulatır.
  • 3000 metrekare bahçemizle öğrencilerimize sosyal mesafe kurallarına uyarak oyun oynayabilecekleri, kum havuzunda etkinlik yapabilecekleri, botanik bahçesinde kendi ürünlerini yetiştireceği, hayvan barınağımızda yetiştirdikleri hayvanlarının gelişimlerini takip edebilecekleri şehir merkezinde doğal yaşam alanı sunmaktayız.

"Resim, Müzik, Robotik Kodlama Atölyesi, Kapalı Spor Salonu ve Konferans Salonumuz"da verdiğimiz uygulamalı eğitimin yanı sıra akıllı teknolojik donanıma sahip sınıflarımızla öğrencilerimizin ve siz ebeveynlerimizin hayatlarında bir mihenk taşı olmak için çalışıyoruz.

Çünkü : “Deneyimlenmeyen bilgi çorak toprak gibidir.” Hayata geçirilmeyen bilgi her zaman unutulmaya mahkûmdur.