İLKOKUL - Life First Step

"YER ÜSTÜ ZENGİNLİKLERİNİ KEŞFETMEYEN,YER ALTI ZENGİNLİKLERİNİ ÇIKARAMAZ!"

“EĞİTİM;  İLKOKUL İLE BAŞLAMAZ AMA İLKOKUL İLE OLGUNLAŞIR!"

Eğitim; ailede başlar, anaokulu ile gelişir, ilkokulda olgunlaşır, ortaokulda ise doruk noktasına ulaşır. Birçok velinin lise öğrencisi ile iletişiminin sınırlı olmasının sebebi budur! Çünkü, tamamlanmış bir düzeneğe hiçbir zaman ekleme yapamazsınız.

DELTA OKULU OLARAK BİZLER,  "BİLGİ İŞLEMSEL DÜŞÜNME MODELİ" ile farklı seviyedeki öğrencilerimizle adım adım ilerliyoruz. Hiçbir öğrencimizi geride bırakmadan, zevkli ve eğlenceli öğrenme ortamları oluşturuyoruz.

BİLGİ İŞLEMSEL DÜŞÜNME MODELİ'nin basamaklarından biri olan "İşbirliğine Dayalı Öğrenme" ile öğrencilerimiz arkadaşlarıyla birlikte etkinliklerle merak duygularının izinde oyun oynayarak öğreniyor, hem de sosyalleşerek gelecek yaşamlarında çevreleri ile daha kolay ilişki kurabiliyorlar.

Tüm dünyada yabancı dil öğrenimi her gün daha da önem kazanıyor. Çünkü insanlar artık sadece bulundukları bölge veya ülke ile  değil, tüm dünya ile iletişim halinde. Bu iletişimin en önemli ayağı dil. DELTA KOLEJİ’nde öğrencilerimiz 1 ve 2. sınıfta iki farklı dil eğitimi görürler: İNGİLiZCE ve FRANSIZCA. 3 ve 4. sınıfta üçüncü farklı dil olarak ALMANCA eğitimi alınmaya başlanır. Böylece en çok karşılaşacakları üç farklı yabancı dili öğrenmiş olurlar. Öğrencilerimiz bu üç dili konuşarak, okuyarak, yazarak ve anlayarak mezun olur.

İlkokulda verilen eğitimin hedefi, çocuğun kişisel gelişimi ile okul eğitiminin aynı anda oluşması ve gelişmesidir. Bu sebeple ebeveyn ve eğitimci olarak önceliğimiz her zaman en önemli unsur olan kişiliğin eğitimle beraber şekillenmesidir.

İlkokul Kademesinde Öğrencisi Bulunan Ebeveynlerin Kişisel Gelişimden Beklentileri Nelerdir?

Okul-aile dayanışma ve okul-aile iletişim bağının kuvvetli olması, kendi kendine öğrenme yeteneği kazanması, çalışma alışkanlığının kazanması, Bayrağa ve İstiklal Marşı'na saygı, vatanseverlik, sorumluluk alabilme, dürüst olma, doğru kararlar verebilme, çevresinde bulunan canlılara ve Doğaya karşı saygı, yardımseverlik…

DELTA OKULU OLARAK BİZ;

• 3 farklı dilde eğitim vererek iletişimi kuvvetli, özgüveni yüksek, hayatının her aşamasında bir adım önde olan bireyler yetiştiriyoruz.
  • Eğitimimizi birçok sosyal – kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle bütünleştirerek öğrencilerimizin sosyal hayatlarının da şekillenmesine öncülük ediyor, tek yönlü düşünen bireyler değil çok yönlü düşünen bireyler yetiştiriyoruz.
  • Alanında uzman öğretmenlerimizle kanıtlanmış öğrenme ve öğretme yöntemleri ile tam öğrenme gerçekleştiriyoruz.
  • Okul ve sınıf güvenliğini sağlayarak öğrencilerimizin sorunsuz şekilde okulda bulunmalarını için çalışıyoruz.
  • Teknolojiyi eğitimin içinde bütünleştirerek çocuklarımızın teknolojiyi doğru şekilde kullanmalarını sağlıyoruz.
  • 3000 metrekare bahçemizle öğrencilerimize sosyal mesafe kurallarına uyarak oyun oynayabilecekleri, kum havuzunda etkinlik yapabilecekleri, botanik bahçesinde kendi ürünlerini yetiştireceği, hayvan barınağımızda yetiştirdikleri hayvanlarının gelişimlerini takip edebilecekleri şehir merkezinde doğal yaşam alanı sunmaktayız.
  • "Resim, Müzik, Robotik Kodlama Atölyesi, Kapalı Spor Salonu ve Konferans Salonu"muzda verdiğimiz uygulamalı eğitimin yanı sıra akıllı teknolojik donanıma sahip sınıflarımızla öğrencilerimizin ve siz ebeveynlerimizin hayatlarında bir mihenk taşı olmak için çalışıyoruz.

Çünkü : “Deneyimlenmeyen bilgi çorak toprak gibidir.” Hayata geçirilmeyen bilgi her zaman unutulmaya mahkûmdur.